Last Year Memories


tonight is the night
yeeeahh!!
Malam dimana aku akan kongsi semua pengalaman aku dari TAHUN LEPAS selepas semester brake sehingga la apa aku buat sekarang (lambat sket nak update sebab jarang online kan..skang aku da bersemangat..HIAH..HIAH)
Yahh! I’ve have too many story that I want to share with but I’ve no time into it

First of all..For sure everyone akan tanya pada aku semua SOALAN-SOALAN macam kat bawah ni:


1. Apa da jadi kat enna after dia FINAL EXAM semester lepas? 
2. How was her life? Is it good?
3. Apa enna buat time CUTI SEM ek?


Dan macam-macam jenis soalan lagi lah..penat plak aku yang tanya..aku yang jawab..hahaha
So tanpa melengahkan masa dan menaip panjang-panjang..let us proceed with the story

the STORY BEGIN!! (hahaha..suka macam setan)



Chapter 1

selepas tamatnya paper aku yang terakhir untuk semester lepas..dengan GUMBIRA dan SENANG HATI
aku pulang kerumah

TETAPI!!

aku x bleh rilek trus bla smp umah..sebab mak aku da ajak aku pergi IPOH untuk melawat NENEKKU
yang sedang sakit

wahh! Aku mmg excited la time tu sebab da lama x balik ipoh kan..walaupun penat badan x abis lagi tapi aku rasa cam ada POWER je kan bile mak aku ajak p ipoh..hahaha 

so ini adalah detail-detail hari kejadian :

tarikh last paper for final exam : 8th november 2009 
tarik bertolak ke ipoh : 9th november 2009
jarak waktu dari kuantan-ipoh : 8jam (naik bisul da kat punggung aku nie hah!)
tempoh lawatan : 3hari 2malam
tempat penginapan : 1malam kat umah AUNTIE MIMI..1 malam kat umah NENEK 

keadaan nenek : kurang bertenaga dan sangat nazak
aktiviti bersama nenek : mandikan nenek, tukar lampin nenek, kemas bilik nenek, makan dan minum bersama nenek dan berbual bersama nenek.
Aktiviti sampingan : keluar bersama AINEE dan APEK





Chapter 2 

Selepas pulang dari lawatan sambil belajar ke ipoh..dengan pantas dan EFFICIENTnya aku pergi cari kerja

Dan ALHAMDULILLAH aku dapat jugak keje 


So ini adalah detail-detail kejadian :

Tarikh mencari kerja : 18th november 2009

Tempoh menganggur sebelum dapat kerja : 6 hari je!

kerja sebagai : PARTIME PROMOTER barangan cadar-cadar jenama IRIS

tempat kerja : PARKSON berjaya, megamall

tempoh bekerja : sebulan setengah kot! Hahaha..

gaji : RM 3.50 sejam





ok itu sahaja untuk chapter 2..kita masuk ke chapter 3



Chapter 3

chapter ni PALING sedih bagi aku dan semua ahli keluarga aku sebab time ni la NENEK kesayangan aku di ipoh MENINGGAL DUNIA..(Al-fatihah…..) 


so ini adalah detail-detail kejadian :


tarikh : 17 december 2009

hari : khamis pagi

keadaan time terima berita : agak huru hara sebab mak aku sedih kan..aku plak sebuk menyiapkan diri nak pergi kerja..mmg kelam kabut

ahli keluarga yang pergi menziarahi arwah : hanya mak aku, abg, angah dan uda sahaja yang pergi (aku x pergi sebab kena jaga adik kat umah)


so macam tu la ceritanya..sangat sedih kan? Sumpah nak nangis bila terkenang doh! 


Chapter 4 

Ni chapter yang paling KELAKAR! Serius doh aku x tipu..sebab buat PERTAMA KALI aku accident dalam hidup aku..bhahaha..kelakar + cuak bla aku ingat balik tau.. 


so ini adalah detail-detail kejadian :

tarikh kejadian : 22 december 2009

hari : selasa

shif kerja : aku full kot haritu!

Cuti sakit : 3 hari

Keadaan : sangat parah bagi aku sebab mulut aku pecah akibat TERHANTUK kat helmet adik aku

Rawatan yang diperolehi : kena pakai besi kat gg..bhahaha

Accident bersama : moto dan kereta (adik aku yg bawak moto..dia p langgar bontot kete org..da la kete 2 kete mahal doh! TOYOTA  tau x..gila

Setel dimana : setel kat situ gak..nasib baik cina tu baik + adik aku xder lesen moto

Ganti rugi : kena bayar kat apek cina tu RM 400 


 Selepas dari kejadian itu aku mula SEDAR bahawa aku perlu bangun awal untuk pergi kerja..accident ni pun berlaku sebab haritu aku lambat bangun dan mmg kompem2 aku lambat pergi keje..aku soh adik aku bawak moto laju2..hahaha..padan muka kau enna!




Chapter 5 

Ini adalah chapter TERAKHIR untuk tahun 2009..bak kata orang penutup la kan..hahaha
Hah..time nie aku sudah pun berhenti  bekerja sebagai PARTIME PROMOTER di parkson 


so ini adalah detail-detail kejadian :

 




tarikh kejadian : 31 december 2009

hari : rabu

sebab berhenti : sambung belajar..tension!

keadaan : ok je..tp cam sebak je la kan sebab macam da serasi dengan diorang semua..rindu! 
CIK BANANA : so..that all..macam-macam pekara da berlaku kat aku..dan aku sangat BERSYUKUR sebab aku still lagi bleh hidup macam orang lain..amin

2 love bananas! nyuumyy:

ainee cumi2 said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

best!best!aku suka update ko ni..
detail n dipenuhi gambar so aku dapat bayangkan sekali..
kesian bibir ko nsb baik tak sumbing..
ko ni!lain kali hati hati and for this semester aku doakan ko dapat dekan..chaiyok sayang!

Ms.Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

trimas bebeh!
hahaha
aku nie pun da naik gila tau x sebab banyak sgt benda nak kongsi
yea..yea..after dis i'll be more hati-hati ok!
hahaha