Dulu Paderi...Sekarang Tuan Hj



menarikkah TAJUK ceramah diatas ini??
jawapannya addalah 
YEA!! memang ceramah ni sangat menarik

penceramah yang di jemput adalah
TUAN HJ. AYUB ABD RAHMAN BIN ABDULLAH
dan beliau adalah BEKAS PADERI KRISTIAN
yang sangat TERSOHOR di negara luar

beliau sudah memeluk ISLAM selama 26 tahun!
dan beliau sangat PAKAR dalam bab-bab AGAMA
sedangkan kita yang ORIGINAL MUSLIM ni pun x sehebat beliau

semua yang pergi menghadiri ceramah itu rasa sangat TERPEGUN dengan knowledge yang beliau ada dan cara beliau mengulas satu persatu tentang persamaan dan perbezaan didalam agama KRISTIAN dan juga ISLAM

beliau juga menceritakan kisah beliau yang dahulunya menjadi seorang PADERI yang memegang jawatan tinggi di gereja serta beliau juga boleh MENGAMPUNKAN dosa manusia terus bertukar MEMELUK agama islam setelah beliau mendapat beberapa pentunjuk secara TIDAK langsung

dan beliau berusaha ingin megetahui ilmu islam dengan membaca tafsir-tafsir QURAN dan juga membandingkan dengan BIBLE dan kitab-kitab kristian yang lain.


so macam biasa juga
just ROLL THE SCROLL DOWN 
AND 
SEE THE NICE VIEW PICTURE OF MINE
(walaupun x banyak tp layan je la~)
^_^







sebenarnya time nie semua bajet cam nak STUDY sambil dengar ceramah..AL-MAKLUM je la malam besoknya ada TEST tp disebabkan TUAN HJ punya cermah macam best..
so we put aside our book and listened to that ceramah
hehehehe

so..ISU KALIMAH ALLAH ni mmg sangat sensitif..tapi jikalau ada org yang beagama lain ingin menguna pakai kalimah tersebut..orang itu seharusnya mengetahui PERATURAN serta had-had dalam pengunaanya.





-sekian-

3 love bananas! nyuumyy:

ainee cumi2 said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

ceritalah dekat aku apa tuan haji tu cakap..
nak tau!nak tau!
ko punya ceramah pun boleh tahan juga

Ainna Jalil said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

banyak babe..
aku rasa aku kena jumpa kau baru bleh weh..
hahhaa

ainee cumi2 said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

bilalah kita nak jumpa ni enna?