Petua Mulut Berbau

Assalamualaikum
and
SELAMAT PETANG semua!
semua sihat harini?
siiiiiihatttt
bagus anak murid cikgu, comel jeh dia menjawab kan ^.^

ni enna nak MENGADU sikit nih!
kadang-kadang enna macam KURANG gemar kat certain of people nih
bergaya bukan main RAK! kalah MODEL wa cakap sama lu!
muka bukan main CANTIK, pakai make up sampai 18 inci
badan bukan main SOLID macam miss world
tapi bila dia mula bercakap
peeerrgghhh!
rasa macam nak MAKI je orang tuh
tapi disebabkan dia kawan baik kita, kawan kelas kita, sedara kita mahupun orang asing
MAKANYA kita rasa tak sampai hati nak buat macam tuh
kan kan?

so untuk kamu, kamu dan kamu
yang terasa ada masalah macam enna cakap ni
SEBELUM kena MAKI dengan orang
baik kita perbetulkan apa yang tak betul
ceceh! haha :P



Petua 1
Mengunyah setangkai BUNGA CENGKIH tiap-tiap hari
erk! memang rasa cam pelik tapi sangat berkesan :)

Petua 2
kumur mulut dengan AIR GARAM
air garam boleh kill-kill segala kuman dalam mulut tuh
dan sangat bagus diamalkan after makan

Petua 3
korang juga boleh kunyah sedikit BERAS yang telah dibersihkan dahulu
alah! macam la mase kecik korang tak pernah ratah beras kan?
tipu lah tak pernah. enna selalu buat masa kecik dulu sampai sakit perut-perut :P

Petua 4
Kumur mulut dengan air ramasan DAUN SIREH dengan air suam
jangan lupa isikan garam sikit dalam air tuh!



senangkan petua nih?
kalau ada member-member kamu ke, sedara mara ke, jiran ke kan ada masalah ni
sila la syorkan pada mereka
KOMPEM! diorang akan berterima kasih pada kamu semua
sebab orang dah tak maki dia dah
haha :D


kalau ada masalah gigi BURUK
sila jumpa DENTIST dengan segera
hah!
tengok-tengok!
dentist ni bukan maki korang je malah gelak KETAWA lagi tau!
isk!






till then,
selama mencuba :)


6 love bananas! nyuumyy:

dylla fadzil 小草莓 said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

cool tips. thumbs up :))

nolyumar said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

susah2 apa, bawak sahaja listerine ke mana2. kalau x do, chewing gum pun buleh. bau harum sikit.








http://inilablogaku.blogspot.com

Zulfahmi Abidin said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

apelah susah sgt.gosok gigi.berus lidah sudah.abes cerite..nie nk pakai garam segale...




Terkini:
1.Hantu
2.Perempuan Dan Tudung Saji
3.Curang Itu Indah

Affieza said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

Agree with u..kdg2 tu tgk dri jauh bkn main bergaya tp sekali dia bukak mulut....huhuh

Queen M said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

the best thing to overcome this problem is by wash your mouth with any oil like olive oil.thats more scientific yet appropriate n effective :)

misyamissyou said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

haha..lawak! hmm..pakai listerine pon boleh..lagi senang..