Blogger Yang Jahil

Assalamualaikum
dan SELAMAT PETANG!
so how was your raya day's?
do you ENJOY with it?
and how much do you eat today?
mesti banyakkan??
samalah DENGAN enna..hehe
makanan itu NIKMAT!
rugi siapa yang tolak nikmat nih..hehe

Okay!
harini enna macam BENGANG and SAKIT HATI and ANNOYING sket
bukan kat korang!
tapi kat sorang blogger nih
rasanya OTAK dia dah WENG kot
dia boleh plak nak PERLEKEHKAN islam padahal dia tak sedar ke dia tuh islam?





kepada AMENO yang bijak pandai ikut kepala sendiri :
(sila click nama dia if you wanna read the full article bout this)
islam itu SYUMUL okay!
islam is very open and not just focuses on IBADAH only okay :)
weh minah! balik baca TAFSIR QURAN lah!
dalam tuh ada MACAM-MACAM lah! not just about SOLAT, HAJI and whatsoever
kalau dalam DADA tuh tak cukup ilmu agama
jangan SESEDAP rasa jeh cakap!
bak kata orang tua-tua
PIKIR DULU SEBELUM BUAT
semoga pintu hati kau terbuka LUAS seluas-luasnya
amin :)


terbaik punya SINDIRAN kononya!







till then,
have a nice day peeps!
XOXO


24 love bananas! nyuumyy:

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

syg , die ckp kat sape bende tu ? xtau ape2 tp nk beckp psl agama. islam itu luas ok.

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@ZAMA : u just go to her blog and read it by urself, sumpah kurang ajar weh! isk! geram geram

IeyTan AmIra said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

seriously,,, ble Tah bca,, Tah rsa cam nk lempang je blogger kuang ajor tu!!!!!!!..
da rr gna prkataan InsyaAllah,, tp ajk org join event yg ntahpape ntah!!
pas2 header blog letak islamic nye... but ckp islam kolot n whatever laa...
ishkk.. GERAMM!!!

asfz lily said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

erk..
speechless..
ISLAM ITU INDAH~
seindah2nya..
(^______^)

Farah Soraya Bt Sukarno said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

ish3 . kurang ajar betol blogger tuh kan . .

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@TAH : orang yang ada rasa cinta pada agama akan rasa benci apabila membaca artikalnya, orang yang rasa cinta pada agama juga xkan cakap benda merepek cam dia cakap, sumpah bodoh pempuan tuh. haiyah =,="

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@ASFZ : yea! islam itu indah, minah ni jeh yang kolot molot

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@FARAH : bukan saja kurang ajor malah sesat! :)

IeyTan AmIra said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

org len pon x smpurna but at least org len x SEJAHIL tu nk share ilmu SESAT die n kutuk2 Islam sdgkan die sndri Islam... minx2 simpang laa sesapa yg bca sys enna nye entry ni.. amin...

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@TAH : ini semua sebagai pengajaran, semakin hari kita cuba mendekati islam tatpi semakin hari ada saja org yang buat hal dengan islam, Subhanallah

Admiral Hafiz said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

rasanya seluruh isi blog itu adalah sindiran
klu dibaca byk2 kali..
Sarcasm

tapi rasanya xelok klu perkara agama dibuat sindiran..
mmg akan ramai yang salah tafsir blog dye ni...



Admiral Hafiz Official Website: Admiral'z Legacy

Admiral Hafiz said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

rasanya seluruh isi blog itu adalah sindiran
klu dibaca byk2 kali..
Sarcasm

tapi rasanya xelok klu perkara agama dibuat sindiran..
mmg akan ramai yang salah tafsir blog dye ni...



Admiral Hafiz Official Website: Admiral'z Legacy

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@HAFIZ : at first place, enna mmg sllu usha blog dia nih, tapi tak tahu plak entry kali nih macam wooww..terperanjat gak! uhuuu

azhar said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

lebih baik jgn baca entry di blog tue...x pasti samada ia sindiran terhadap pihak2 tertentu atau pendapat dia sendiri..mmg mengelirukn...bagi yg belum matang memang mudah terpengaruh....elok dijauhkn....mungkin ada agenda tersembunyi kita x tahu...

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@AZHAR : sangat setuju dengan kamu!

adrinaqamarina said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

wah ne maen sindir menyindir ke ape?

adrinaqamarina said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

enna, rasa macam blog tu dye just nak menyindir orang3 yang buat benda3 tak elok je.

cuba try usha3 entry dye yang laen,

Bazilah said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

entri dia mengelirukan. rasanya tak perlu sindir-sindir macam tu kot. dia patut tegur dengan berhemah.

James Buns said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

SEBENARNYA

GUA TAU DIA CIPAN.

SBB TU DIA X TAU BANYAK TENTANG ISLAM.

GUA SUSAH NK SEMBANG DGN CIPAN NI.

TAK PAHAM BAHSA IBUNDA GUA.

:)

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@ADRINAQAMARINA : enna dah baca the whole blog la syg, most of the things that dia cakap mmg ada yg masuk akal, ada yang TAK masuk akal. mmg dia menyindir tapi ayat dia, bahasa dia perlu in proper way lah, lagi satu plak dia mcm nak salah kan melayu la apa lah, SUMPAH TAK FAHAM OH!

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@BAZILAH : thats what i'm trying to say! dia perlu tegur cara yg berhemah, not in that way lah kan. isk!

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@BUNS : dia bukan cipan la awak tapi manusia yang berkata-kata mengikut perasaan. eh! yeke? haha :)

tqaAwesome said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

erm dah bace blog dia.
tujuan dia nak menyindir tapi the way dia tulis tu tak kena lah.
hurm~

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@TQA : itulah, dia menulis ikut kepala sendiri. adesss