Salam Pantai Timur


Assalamualaikum
dan 
selamat hari ISNIN yea semua!
wahh..harini mesti semua orang sibuk ke KERJA dan SEKOLAH kan?
tapi enna TIDAK!
enna sentiasa dirumah 24/7
teeheeee~

Okay!
ini cerita SEMALAM
semalam 
memang SYOK gila
sebab kami adik beradik buat kerja gila pergi MELANCONG balik hari di sekitar pantai di pantai TIMUR nih
from KUANTAN till DUNGUN
huaaaa..
sumpah best!





PANTAI PULAU ULAR

persinggahan PERTAMA
kami singgah ke pantai PULAU ULAR
pulau ular tak jauh pun dari kuantan
hanya 20 minit dari bandar
tempatnya takde la cantik sangat
but the VIEW of panorama memang terbaik wook! :D






KEMAMAN

our SECOND journey and our FIRST jalan-jalan cari makan
makan SATA dan jugak KEROPOK
even kat kuantan pun ada benda nih
tapi sata KEMAMAN is THE BEST!
sumpah best
sila try okay!





KIJAL

lepas makan sata
kami makan LEMANG kijal pulak ^.^
ohhh HEAVEN gila
Alhamdulillah
lemang kijal kalau pandai cari, kena la yang SEDAP lemak berkrim
mak cik ni punya lemang memang sedap!
thanks mak cik!





PANTAI PENUNJUK

this is our THIRD place
pantai penunjuk!
bunyi nya cam pelik-pelik aje
we choose this place sebab nak  makan lemang yang dibeli tadi
ouuuhh! nice view jugak!





PANTAI KIJAL


our FOURTH journey
jeti di pantai kijal ni
memang good SPOT untuk buat PHOTOSHOOT
sumpah lawa ohhh scenery dia
dengan AWAN biru cantik tu kan
ouuhhh sumpah terharu!

neway jeti ni digunakan untuk menurunkan pelancong-pelancong KIJAL CRUISE
cruise dia best ohhh!
sila datang terengganu okay!
^.^





PANTAI KEMASIK

our FIFTH journey
pantai kemasik ni sudah CANTIK!
so many renovations done!
ada banyak spot cantik boleh buat photoshoot
pastu yang paling best
dia punya BATU kat sini cantik!
ada satu batu tuh memang unik sebab atas dia ada pokok
kalau tengok dari atas, 
dah macam pokok BONGSAI besar tau!
sumpah cantik jugak!





PANTAI TELUK GADONG

our SIXTH journey
pantai teluk gadong
so near with UiTM DUNGUN
just in front of it
pantai ini good spot untuk BERKELAH bersantai dengan FAMILY
makan kat gerai dia pun boleh tahan
pandai cari, kena la gerai yang sedap
kalau tak. memang menyesal la jgakkan
hehe :D






our LAST jourrney
membeli KEROPOK dan jugak keropok lagi 
hehe
tak sah kalau korang tak membeli benda-benda nih
mesti beli!
untuk STOK makanan kering dirumah ^.^






till then

29 love bananas! nyuumyy:

mRa amira said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

banyaaak nye tempat pergii! best nye!
kalau nak datang, bawak ak jenjalan juga!!

eh, SATA tu apekebende? hehe..
ape lemang kijal?
xtau xtau.. huhu


best nye jalan2, photoshoot..wuwu

-✿ Ayu ✿- said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

hehehe...pantai gadong tu port nk berdating gk...kikiki...
n tempat fav ayu utk tenangkan fikiran...ngeee~~~

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@MRA : memang banyak weh tempat aku pergi!
wehh for sure aku akan bawak kau pergi jalan-jalan
kalau kau datang sini hun
dun worry ^.^

sata tu hmmmm..benda bakar dalam ada isi ikan
lemang kijal tu lemang la tapi dibuat di kijal..haha
sumpah best!

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@AYU : teluk gadong tuh da lama dah eh, dulu enna pergi x lawa langsung..uhu
memang port best lah!

mRa amira said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

Sata tu macam otak otak ke?
oooo...~ mcm sedap je..lapar! hehe

-✿ Ayu ✿- said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

huhuhu...dulu mmg x lawa...bru 2,3 thn ni die upgrade kan...
UiTM Dungun pn ade I-City tau...hehehe...

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@MRA : sort of tapi xder la berempah cam otak-otak sangat..hehe

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@AYU : ya i know, semalam dah lalu dah kat taman tuh
waaahhh..cantik seh! x payah pergi ict pun takpe dah..haha

laskar rainbow said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

wahhh! bestnyeee..rindunye nak lepak2 kt pantai teluk gadung tu....

siti nurkhijah said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

tengok n3 ni rasa cam nak p holiday kat ganu ja...

cantik la gambar..

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@RAINBOW : telok gadong dah cantik tau awak ^.^

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@SITI : baik sis pergi bercuti, mmg best! :D

Dee Zahari said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

best gilerrrrr!!!!!!

sampai terengganu korang jalan?
hahahah

ferry said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

seronoknya dia

chuu said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

lawanye awan., langit cerah ^^

nurulfaridah said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

bestnye ;)

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

sume jenis pantai enna pegi, hahahha

btw, mcm mane gamba enna n boleh besa sgt eh ? zama x dpt buat cmtu pun. huhuh

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@DEE : ha'ah syg, smp ganu kitaorg jalan-jalan..hehe..best gila!

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@FERRY : sumpah seronok gila ^.^

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@CHUU : ha'ah. semalam awan cantik sangat, x sia sia keluar amik gambar :)

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@NURULFARIDAH : memang best awak :D

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@ZAMA : gambar enna besar sgt ke?
enna edit kat situ je, nak small ke, large ke or extra large..uhuu

moklong said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

betul betul betul... semua yg tuan tanah cik enna ckp tu btl... hehehe...

Fia said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

dtg dungunnnn tak bgtaw kot!fia kat dungun ni je:)

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@FIA : enna dtg dungun jap jeh syg oi, lawat pantai, makan sat kat gerai then terus balik..huhu

Shaofie said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

OMG. the picture u take was soo gorgeous and nice. cantek giler gambar-gambar sume tuh. speechless jap. haha. btw. jom jalan-jalan blog. singgah la selalu. hehe. nice to know u.

haszuraidah ishak said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

wahhh..bestnya makan kopok lekor ngan sata..nak jugaakkkk!!

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@SHOFIE : awww...thanks! btw jangan la speechless. saya malu tau ^.^

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@KAK HAS : kalau akak datang sini, kita pergi makan sama-sama eh :)