Tips Percintaan Jarak Jauh

Ouuuhhh!
PERCINTAAN JARAK JAUH
Berkesankah?


Okay-okay!
Macammana kita nak mengekalkan percintaan jarak jauh nih?
Adakah kita patut CALL si dia tiap saat, tiap minit mahupun jam?
Ouuccchh! Sumpah semak ohh!
So better don’t!
call sekali sekala sudah cukup yea sayang-sayang semua :)






Enna ada beberapa tips untuk korang yang ada SAME SITUATION cam enna nih
Mari Ikut cara saya!
Teeeheee~ ^.^




SETIA
ini adalah point penting dalam relationship!
sila ingat yea awak awak semua
enna sendiri pun kadang-kadang TERMINAT jugak dekat orang-orang HANDSOME disekeliling enna
sama ada blogger ke, kawan sendiri ke, kawan facebook ke, jiran sebelah rumah ke, sedara sendiri ke
itu memang perasaan semula jadi
tapi!
satu jeh enna berpesan
" enna sabar enna, kau dah ada si dia, sila jangan GATAL sangat "
maka hasrat untuk mengatal terhapus ^.^


BUAT SURPRISE
macamana nak buat kalau jauh?
ala..senang saja, korang boleh postkan pape barang-barang berharga or peribadi yang korang nak kasi KHAS untuk si kekasih hati
pastu buat-buat tanya
" awak! abang postment ada jumpa awak tak? "
ohhhh so sweeet bukan? hehe :)
lagi sweet kalau korang buat barang HANDMADE punya then hantar tru postmen
kompem korang akan lebih disayangi


DATING
kalau dating selalu tak seronok jugakkan?
so amat baguslah kalau masing-masing berjauhan
dosa pun kurang :P
rasa RINDU memang lagi MASYUK dari ciinta jarak dekat
korang dating sebulan sekali pun dah cukup
time jumpa tuh kompem korang punya jantung macam
DUP DAP DUP DAP
even dah 3 or 4 or 5 tahun bersama
ouuccchh!! sweet jugak bukan? :D


PERCAYA
ini memang penting dalam prinsip hidup
percaya dan mempercayai bagaikan NYAWA dalam percintaan 
even for long distance or cinta sebelah rumah pun
sumpah penting ohh benda nih!

notes for woman yang enna sayang :
kalau sekali jeh laki tuh tipu kita, please don't trust him anymore
its enough to should their DISRESPECTS to ur relationship
kalau sekali dia dah belajar menipu, he will keep doing that over and over tanpa kita sedari
trust me ^.^








till then,
selamat berkasih semua and make sure berkasih dengan cara yang betul tau!
XOXO



6 love bananas! nyuumyy:

mRa said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

oh dr cinta enna,
bagaimana pula dengan kisah saya?
sile tlg bg tips..

i'm clueless. huuu

fatten said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

sokong !!! lg yang bab ditipu.. mmg x akn percaye dah llki yg prnh tipu kite tue...ehhehe

ryna. said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

betol betol betol. kite serupa laa, sep sikit ! ;)

-✿ Ayu ✿- said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

huhuhu...mcm dlm situasi ayu..chenta jarak jauh...
tp ari2 dpt tgk die..ngeee~~~:p

Anonymous said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

hehehehe...tips yang berpengalaman...lps ni kna ntulis cmna nk face byf yg bzzz plak...sbab abng awk ni...dh muleee siiibuuukkk...

Amirrah Zawani said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

tak penah lagi bercinta jarak jauh..
sy tiap2 hari jumpa.. dah sekelas..hehe!! :D