Tutorial Hilangkan Bilangan Followers



korang JANGAN pening okay!
dengan BERBESAR HATINYA enna nak ajar korang camne nak hilangkan 
NOMBOR BILANGAN FOLLOWERS di gadget follow anda :)
ada sesetengah orang macam enna TAK suka sangat nak tunjuk bilangan follower
even 4 JUTA orang yang memollow blog ini
teheeeee~
saya sangat rendah diri orangnya
wink wink ^.^

kalau nak jadi macam enna
awak semua boleh ikut STEP ringkas ini
happy LEARNING ya! :)





STEP 1





STEP 2

1
pilih blog yang ingin di edit gadgetnya

2
selepas dah pilih blog
anda select
Add The Members Gadget




STEP 3

yang ni awak semua boleh ADJUST sendiri okay!
ikut selera masing-masing :D




STEP 4

 yang ni pun anda boleh ikut CITARASA sendiri
nak warna KUNING ke, PINK ke, HIJAU ke
suka hati awak lah :)

then korang boleh ADJUST warna yang menunjukkan bilangan followers anda
di CONTENT TEXT & CONTENT SECONDARY TEXT
mengikut warna BACKGROUND blog anda yeep!
janganlah background putih, dibuatnya tulisan hitam pula
haha :D




STEP 5

 then dengan BANGGAnya awak boleh tekan button GENERATE code itu
untuk menghasilkan codenya :)
code itu nanti awak paste kan di HTML gadget okay!







till then,

11 love bananas! nyuumyy:

Admiral Hafiz said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

wahh
best tutorial ni...



Admiral Hafiz Official Website: Admiral'z Legacy

Arez Razin said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

nice tuto :)
thanks .

Fia said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

thanks for the tuto =)

James Buns said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

gud.tapi gua polower pn x ramai.x pyh hiden2. haha.

adrinaqamarina said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

oke. baru tau jugak. haha.

Asma Haha said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

tanx 4 sharing :-)

tqaAwesome said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

ni kire buat kotak follower baru la kan?
alaah T_T
xleh edit ke kotak follower yang lame? huhu ^_^

... said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

salam..tutorial yang menarik.
tapi, bagi blogger yang dah biasa dengan html, mereka akan terus edit pada tab edit html, terus cari line untuk tab friend connect dalam expend widget dengan menggunakan ctrl + f .ubah warna kaler dengan kod.siap :)

cikanna said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

Enna leh ajar x camne nak letak kotak follower tu kat atas,
saya punya tu kat bawah r,ssh nak cari tau!!!

topimagine said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

hehehe.. time aceh enna.. sy nye follower dh la sket je.. segan nk tunjuk.. :D

Atira Syuhadah said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

Kenapa kita tak boleh bukak google friend connect tuh? Please help me :(