Hari Natal Itu Chrismas


Assalamualaikum
and GOOD MORNING!
sangat pagi enna update blog hari ini
cos i wanna share something which is very HOT punya okay!
( mak aih! cam mak cik joyah mulut kepoh dah enna ni :P )

FIRST OF ALL
i have something
yeahh! something want to SHARE with
and this " something " happened at BUKIT BINTANG, KUALA LUMPUR
24th December 2010 on the MIDNIGHT
the date and time where CHRISTIAN people start to celebrate their EVE



YESS!!
BRAINLESS AND USELESS TYPO!
satu jeh enna nak cakap
semua RAKYAT MALAYSIA yang TAK prihatin, pengotor, jijik, kaki DUNIAWI punya
memang akan buat kerja camni
KERJA APA?
kerja ni lah!
after they celebrating apa-apa event, FOR SURE punya sampah berselerakan
not only at chrismas eve, tapi jugak berlaku time MERDEKA, DEMONSTRASI JALAN
or even JOM HEBOH!
gila dahsyat!
do change you ATTITUDE lah!
and benda ni berlaku not only this time tapi everytime kot
huaargghh!


And
one more THING
i wanna tell something IMPORTANT
TOTALLY! important
as a MUSLIM i think i should tell you this
REMINDING you back and please stick it up on ur mind like u made the STICKY POST entry one 
biar kasi melekat sampai bila-bila :)

DO READ THIS REGARDING

LASTLY
do alert ya guys!
don't simply wished it to the people 
and act like " hey! kitakan satu malaysia, why can't we wishing it "
TEEETTT! salah okay!
cuba FAHAMI dahulu kenapa ia di HARUS kan dan kenapa ia di HARAM kan


till then,
have a nice morning yawww!
XOXO





P/S : korang perasan tak semalam TV3 xder NIGHT LINE? tapi digantikan dengan cerita si MR.BEAN yang bodoh itu.kalau perayaan orang islam ada plak beritanya, tapi chrismas punya pasal terus takde berita tengah malam yang cambest tuh. dunia media semakin HIPOKRIT dan SESAT! Ouuhh TIDAK!

P/S/S : ada certain contain telah ditukar atas sebab-sebab tertentu, terima kasih kepada EIWAN ABQARI & ABU ZAR kerana membetulkan penulisan saya

54 love bananas! nyuumyy:

Muhamad Zaki Zafir said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

totally agree with you.1malaysia is one thing,our religion is another thing.they can't be jumbled up together.

srikandi mie said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

rakyat malaysia memang dah lame jadi rakyat yang tak prihatin,..

tak tau ape function mereka buat plkn,..konon nak tingkatkan moral,..tapi antara yang buat kerja tak berpekdah nie,..remaja gak,..lebeh tepat golongan muda,..

betol tak,..?buang sampah tu one of the example for moral values jugak kan,..?

huhuu,..~mmg ramai yang tak tau mereka tak boley wish certain perayaan,..n itu agak menyedihkan untuk kita yang bergelar islam,..

may ALLAH bless us,..amin~

;)

Syed Hilmi Syed Yahya said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

ape nk jd ar,,,cuba org buang smpah kt dlm rumah dier,,tahu lak marah....ade ke kt situ org islam yg smput chrismas..??

chuu said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

haiyoo., ksian org yg nk kene bersihkn tempat tu.,
buat sampah yg mnyakitkan mate jek ><

Syirahh Nursyahirah said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

ya ke enna? thanks share info berguna ni. Syirah baru tahu laa. tak dapat la nak wish lagi lepas ni.

Syazwana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

gila lah dorang nih.
polis tade pulak kan
selalu tempat tuh banyak je polis.

Anyss Ferlisa said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

inteesting ! kini , baruku tahuu . hehe . tengs , i loike this entry ! :)

bantalbucuk said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

owh enna..sangat la ramai dan kotor gila tempat tu..cam xpercaya je tu bukit bintang bila dah kotor camtu sekali..huhu..

Anyss Ferlisa said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

inteesting ! kini , baruku tahuu . hehe . tengs , i loike this entry ! :)

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

alamak . dh terwish kat membe non-muslim -.-'

sayapmalam.com said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

dah jadi tabiat turun temurun..eheh

fairuzhani said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

hohooh! betulL! setuju!! *beriye iye

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@Muhamad Zaki Zafir : ya u right! religion and race tak boleh di combinekan, org munafik je suka men combine2 nih

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@srikandi mie : sepatutnya kerajan ambil tindakan, tapi ni tidak, menteri2 pakat duk menjahanamkan rakyat, bagi rakyat yang lurus and pk tak pakai akal, mungkin akan jadi gini, ikut jeh

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@Syed Hilmi Syed Yahya : ada je syed oi, terang-terangan muka melayu batak kot! siap betudung pun ada, darah mudo la katakan, chait!!

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@chuu: itulah, sangat kesian kepada org yang nak kena bersihkan, mahu maki hamun si tukang bersih tu nanti, haha

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@Syirahh Nursyahirah : yes darling, do alert ya! dosa kita dapat kalau hukumnya haram

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@Syazwana : ada polis la awak, awak nampak tak gambar yang last tuh, ada road block actually tapi macam xder function jeh polis2 tuh

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@Anyss Ferlisa : kamu harus alert okay syang!

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@bantalbucuk : dah macam tempat pelupusan sampah dah awak, haha, kotor gila

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@Nur-Za Marlyana Mohd Kamal : haish sayang! after this jangan wish dah okay :)

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@sayapmalam.com : hanya orang yang kaki duniawi akan buat benda ni jadi tradisi.

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@fairuzhani : bersetuju jeh awak eh, neway sila ingat okay :)

Fa-zlyn said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

LIKE =)

fya zainal said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

agree wif u enna
xmas the totally celeb yg fya mmg brani nk wish sbb it's the day they believe jesus is god..

soo instead of wishing them maryxmas i'll say...enjoy ur day~

m!da BucHuxX said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

memang kebanyaklan rakyat malaysia mcm tue. .
mida ader story , ari tue mida tgah jln dengan mk cik mida dia dtg dari perak . . then sampai satu kedai tue. ader minah niy selambek jer buang plastik depan kitorang . .naseb tak kena muke mida . .time tue pk cik mida kat depan tapi dia perasan balik jer dia maki hamun budak tue. .dia kata kalau plastik tu depan dia mmg dia da sound budak tue.. .tak sekolah agknye dorang niy. . .

duduk rumah pun lagi bagus , kalau ye pun ade DBKL tak yah nak buat mcm tue agaknya caner lah rumah dorang erk. .mida mmg pantang buang sampah merata niy , kalau tader tong sampah snggup simpan dulu plastik tue. .pegang sampai jumper tong sampah . . dah la bumi ni nazak. tak menghargai betul nikmat yg allah kasi. .

a'ah . .kita kan ada hari raya . . .ader dua lagi punya la byak perayaan umat islam yg laen tue fedulikksss laa. .tak salah nak mengeratkan silaturrahim. . masa kat madinah dulu Nabi Muhammad pun tak memaksa org madinah peluk Islam . .tapi biar la kena pada tempatnya. .kan enna. . sorry terlebih pnjang.:)

miss_neeya said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

perayaan laen mmg xley wish ye...
bru tau

KizZ said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

Wah..1st time nampak blog ada post yang besauuuu..besh2..unik gitu..


Jom sini,
8 Pokok Krismas Terpelik didunia

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@Fa-zlyn : kamu ingat tau yayunk, jangan buat silap dah pasni :)

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@fya zainal : bukan chrismas je tau yayunk, perayaan lain pun tak boleh tau, not only specific to chismas, uhu

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@m!da BucHuxX : itulah, enna pun kalau ada sampai even plastik gula2 enna simpan dalam poket tapi sedih sebab bape kerat manusia jeh yang ada perangai macam nih,

dorg semua pergi sekolah masalhnya tapi mereka tak praktikkan amalan yang baik, yang baik dibuang jauh2, yang jahat ambil simpan ketat-ketat, itulah asalah org kita

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@miss_neeya : yea sayang, dah lama dah isu ni sebenarnya, salah pemimpin gak sebab nak liberasi sangat, isk

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@KizZ : terima kasih awak :)

Fa-zlyn said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

yes bos! hehe

Hannan Al-Qudsey said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

jemput mamam biskut meri & kismis.. bagus untuk minda..
malaysia's people.. yang duk sambut sumer perayaan bagai nk rak tu mmg BODOH LAR..
sanggup kendung anak kecik tgh2 malam mmg I TABIK BAWH KAKI je.. ngajar si kecik sesat dr kecik.. sape nk sedarkn mentaliliti dorang ni??
bak kate nabil : lu pikir la sendrii kn.. huhuhu

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@Fa-zlyn : haip haip! haha

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@Hannan Al-Qudsey : betul tuh! bikus meri terbaik , kalau dibuat biskut batik lagi sedap, awww..itulah, harap2 kita jangan jadi parent yang macam tu okay, wink wink >.<

Izz said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

itulah msia. tapikan kak,iz tnye mak, mak kte takpe kalau kita wish. tapi tatau la kan.

Skype Crew said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

agree wif u enna...

tp syg..msh rmi yg ucap christmas2 nie.adoi..semakin fening skype dgn org kita nie.

p/s: negara kita smakin bnyk membiasakan/mhalalkan kita kpd pkara yg tdk sepatutnya. sedihh... :(

adrinaqamarina said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

sungguh rasa geram jugak. ei. amende laa. nak ag kalau orang islam pon ada jugak kat situ. argh!

ejulz said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

btul3.. stuju.. seb baek lps berak reti basuh.. huHu

Ain Zulaikha said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

haish orang zaman sekarang ni tak tahu erti kebersihan nak jadi macam orang kat negara luar ke.. ape lah dia orang ni

Affieza said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

Nice to share...mostly yg menyampahkan keadaan sesuatu tmpt ni org melayu gk...

~LeeyanaRadhi~ said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

hai enna..i follow u...suke tgk blog kamu...ceria gitu.. =)

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@Izz : Izz sayang, kamu mesti tak baca penerangan yang enna attach tu kan, sapa kata tak boleh, haiyah kamu nih

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@Skype Crew : kita boleh wish tapi hanya sekadar mengucap " selamat bergembira dihari mu ' itu sahaja, ni semua salah kerajaan! haha

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@adrinaqamarina : memang ada pun awak, dorg ni macam bebas gila, isk

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@ejulz : itulah pasal, inilah mentality semua kamu x kira bangsa apa pun, selalunya darah muda yang buat kotor camni

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@Ain Zulaikha : itulah, semua rakyat patut jadi pembersih, enna pun geram, kadang2 ada je yang slamber buang sampah ikut tingkap, gila ah dorg nih

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@Ain Zulaikha : itulah, semua rakyat patut jadi pembersih, enna pun geram, kadang2 ada je yang slamber buang sampah ikut tingkap, gila ah dorg nih

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@Affieza : betul sangat dah tu awak! semua org bersalah not just about certain kaum

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@~LeeyanaRadhi~ : hey kamu! thanks ya, blushh! >.<

tqaAwesome said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

i really like ur post ni!!!

Izz said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

hehe. sorry terlepas pndg la kak. hehe