Kepada Bakal Suamiku


aku tahu kau bakal suamiku
aku tahu aku bakal isterimu
aku tahu kau tak jauh dariku
aku tahu kau akan muncul depan mataku
aku tahu kau pun fikirkan benda yang sama
aku tahu dan aku tahu
aku tahu kau bakal suamiku
aku tahu aku bakal isterimu
tapi 
aku tak tahu asal usulmu
aku tidak tahu dimanamu
aku tidak tahu siapa namamu
aku tidak tahu apa keturunanmu
aku tidak tahu berapa umurmu
aku tidak tahu harta kekayaanmu
aku tidak tahu kekuatan imanmu
aku tahu kau bakal suamiku
aku tahu aku bakal isterimu
tapi bilakah kau akan muncul dan bertemu denganku?






hasil nukilan seorang insan yang semakin buntu apa bila memikirkan masa depannya
adakah ia suram? mungkin ya, mungkin tidak. Allah know best. Insyallah :)

45 love bananas! nyuumyy:

eest iman said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

uhhh touchingnyer.... i want more...!!!

Mejuez said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

pergh! :D

Mejuez said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

saya mohamad syazwan bin abdul latif..

adakah anda sudi?

Mejuez said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

ehehehee

mahirahnazlim said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

oh bakal suamiku !
di manakah kamu ?
* wahh nak jgakk

tomatokering :) said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

kalau la tahu sapa suami kita . wuuu T__T

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@eest iman : so touched right? how can i face with this. huaaa

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@Mejuez : sudi jika ikhlas :D

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@Mejuez : sudi jika ikhlas :D

Cik Azizah said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

wah ayat best giler!!
moga berjumpa yer bakal suamimu..hehee

bantalbucuk said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

wah..kalau bakal suami cik enna baca mesti terharu punya la.. :D

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@mahirahnazlim : marilah kita sama-sama tunggu yang :)

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@tomatokering :) : untung rasanya badan kalau dpt tahu awak >.<

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@Cik Azizah : Insyallah will be one day :)

miss_neeya said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

ehem2.. :)

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@bantalbucuk : siapakah dia syg?? enna nak tahu siapa bakal suami enna!!

the c0lourfull m0nster said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

best2 ! :)

fathiah said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

jodoh mesti dicari jugakkan? huhuhu

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@miss_neeya : apa ehem ehem syg? enna xder boyfie lagi ok. aha

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@the c0lourfull m0nster : thanks for reading ayat ku yang jiwang itu >.<

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@fathiah : enna sedang mencari lah ni tapi x jumpa lagi..huaaa

De'din said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

wahhh !
gatai nak kawen dah nih

btw, jom join give away dedin,,
sng sgt

miszlalieto said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

waah..sabar enna.nnti jmpe r tuh.
hehehe..
relax dulu.hehe

Budak Giler Cadbury said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

sgt suka entri ni yess :)

asfz lily said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

insyaAllah tak lama lagi muncul lah dye...weee <3
masa tu jangan lupa jemput asfz taw :D

BRO_MONDAY said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

enna banana : ni sajak ke puisi ke poem ke syair??? ai laik it...jiwang wo.....koh koh koh

p/s : Sila lah BW ye...tengkiu...
1. New Entry "^ SeLaMaT TiNGGaL MuSTiKa ^"

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@De'din : sapa tanak kawin bang oi..haha

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@miszlalieto : saya sedang rilek la nih sygkuh, uhuu..saje je layan jiwa jap >.<

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@Budak Giler Cadbury : thanks for reading yaww >.<

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@asfz lily : Insyallah will be, eh mesti la jemout kamu nanti, mana boleh x jemput :)

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@BRO_MONDAY : entah la bro, enna pun x tahu ni sajak ke pusi ke or syair, huaaa..makin taram jeh. hahaha

juju.love.syam said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

alololo, ciannyer.... sabar tau ;)

laskar rainbow said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

alahai dear=)
bila tawenn ajak Pelangi tau;)

niesz said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

doa bnyk2..biar cpt jumpe bakal suami mu..ehe..

Amiey White said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

harap dia membaca :") amiey pun terharu...

♥cik fyza ♥ said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

uishhh cute nye...haha sweet

cik barakah said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

sgt sweet! kalau la kalau la kita tahu siapa bakal suami kita.haish! tp ciptaan tuhan itu kan ada seribu hikmahnya? :D mudahan cik banana dpt jodoh yg sweet2 dgn cik banana nnt okie? :D amin!

mida bushuk said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

yeahh enna .betul betul .suka suka .:) jodoh kita dah ditentukan cuma kita jer tak tahu .tapi pastinya esok lebih baik .dan ALLAH sentiasa memberikan yg terbaek untuk kita semua kan kan :)

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@juju.love.syam : saya sedang bersabar, sila doakan saya >.<

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@laskar rainbow : of cos i will inviting u dear! mana boleh x ajak :D

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@niesz : Amin Amin Amin! :D

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@Amiey White : siapalah si dia pun enna tak tahu :)

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@♥cik fyza ♥ : thanks for reading :)

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@cik barakah : Amin Amin Amin! semoga apa yang awak cakap tu termakbul :D

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@mida bushuk : ya bebeh, Allah know best, semoga kamu pun begitu. Amin :)