Berfesyen Itu Perlu!


Assalamualaikum
dan SELAMAT PETANG
anyway, apa khabar semua?
" khabar baik cikgu!! " <-- semput-semput dada jerit kuat sangat
bagus anak murid cikgu harini
ahaks :D
okay!
stop merepek


1st OF ALL
do read this entry first by LensaRosak
for sure ramai yang dah baca his entry
kan kan?
entry dia sangat HANGAT! di perkatakan
so kepada sesiapa yang tak pernah baca lagi, mari kita baca sama-sama :D
NICE entry yaww BUT better wrote it in APPROPRIATE way lah enna rasa
and be FAIR :)


2nd OF ALL
apa itu AURAT?
do read this about the definition
not only to the girls!
but also to the guys okay
sila baca :)


3rd OF ALL
macam mana nak berfesyen mengikut SYARIAT ISLAM?
i have the answer here
hujah ini sangat BAGUS!
sangat FAIR
so both boys and girls dapat the INPUT or INFO yang hendak disampaikan dengan sangat JELAS
tidak berat sebelah at all



till then,
thanks for reading yawww :)










P/S : di dunia blogger ni kita kena berhati-hati, 
kita boleh nak tulis apa kita rasa but in the same time kita kena jaga juga perasaan orang lain
P/S/S : sila jadi blogger yang tahu tata tertib
P/S/S/S : sila jadi blogger yang professional
P/S/S/S/S : sila buat entry yang ada rujukan yang jelas :)

48 love bananas! nyuumyy:

Mra Mastura said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

thank youu =)

tomatokering :) said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

yupp . :) nice entry taw enna :)

adrinaqamarina said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

betol! memang la ni blog kte kan tapi ramai orang baca, so kena lah jaga hati orang, tak pon pvtkan, buat invited readers oke :)

Lady Shana Sweet said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

I agree!!

fathiah said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

agree !!! :)

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@Mra Mastura : sama-sama :D

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@tomatokering :) : thanks sebab baca awak >.<

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@adrinaqamarina : yes u right! better buat private blog untuk entry yang agak sensitip rakyat. hehe

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@Lady Shana Sweet : okay thank you :)

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@fathiah : thanks for reading yaww :)

Haa Fakihah said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

br bace td lensarosak. xtau nak komen ape la bile bace entri dia. hanya mampu geleng kepale then komen "jaga aib org, insyaallah Tuhan jaga aib kite" :)

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@Haa Fakihah : entry dia bagus utk kesedaran tapi must write in proper way la kan, huaaa

James Buns said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

lama menghilang.

She's retarded said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

setuju2!

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@James Buns : masuk tahun baru, so banyak benda baru nak buat :P

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@She's retarded : thanks for reading yea awak :)

Hannan Al-Qudsey said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

setuju sgt dengan kamu..
seperti belajar WAJIB berguru.. kalau buat assignments pun WAJIB ada page referrence..

nice entry!! ALLAH BARAKAH..

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@Hannan Al-Qudsey : itu yg sepatutnya kita kena buat before bercakap, huaaa.. neway thanks for reading yaww lalink >.<

EmanCloud said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

entri lensarosak lebih k arah dengki k agak? atau lebih kepada personal feeling bukannye teguran mmbina.

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@EmanCloud : i dunno, mungkin dia ada niat baik tapi cara penulisn dia tu cam salah, itu jeh

EmanCloud said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

eman buat entri tu time komen die 11. ahha laju2 terus tpanggel nak buat entri tuh. yup die kene lebih pro dalam bagi nasihat.

Umie Nadhirah said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

Tepuk tangan :D

KizZ said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

Wuhooo..tq for da very nice info okayh...ngah baca nih..hihi

Jom sini,
Back To School oyeah!

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@EmanCloud : tapi skang komen dia pun dah berapa ratus, ramai bagi respon negative kat entry dia, dia patut improve cara penulisan dia

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@Umie Nadhirah : kenapa awak tepuk tangan?

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@KizZ: thanks for reading yang :D

~@m!_L!y@~ said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

totally agree with u enna.. =)

miss_neeya said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

yeahh...nice entri..suke2

fya zainal said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

semalam fya dh ada baca entry dia
malas nak komen pepanjang
apapun..kena faham asas
dan x baiklah nak hentam ikut suka mulut kan kan kan

JueHasan said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

kite kena jg sensiviti ;)

BRO_MONDAY said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

hai enna!!!('',) lom taim no si...koh koh koh

anyway tengsss tu ingat kan ye...ai salah soram blogger yam tau tatacara ber blogger...adehh!

p/s : Sila lah BW ye...tengkiu...
1. New Entry "^ haLLo..BuLeH saya BanTu??? ^"

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@~@m!_L!y@~ : thanks for reading ya darling :)

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@miss_neeya : thanks for reading neeya! >.<

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@fya zainal : enna pun tak komen pun entry dia sebab speechless, then enna pun buat la entry nih, huaaa

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@JueHasan : yeep, ur right hun, sensitivity itu penting

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@BRO_MONDAY : enna bz sikit sejap 2 menjak nih, baru masuk kampus kan, itu yg long time no see tu, haha

Affieza said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

Good info..thanks 4 sharing...

miss B said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

eee..annoying nye blog lensa rosak tuh..smpi fatin liyana pon komen..hurm...

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@Affieza : thanks for reading ya awak :)

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@miss B : siap org ada hak nak tulis apa dia rasa but disamping tu jugak kita kena jaga jugak air muka org, macammana kita jaga air muka family kita :)

misz FaTiN said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

tengs sharing about BERFESYEN HARUS MENEPATI SYARIAT ISLAM..

ia boleh dijadikan panduan utk kita2.. =)

niesz said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

comey la header cni..ehe..suke tgk..ha a..berfesyen tu perlu, but biar la betul kan..

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@misz FaTiN : sangat bagus untuk dijadikan panduan :)

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@niesz : betul tuh! berfesyen sangat la perlu tapi ke mamadai la kan :)

Skype Crew said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

gud enna..keep it up.

skype suka wif ur cara..cara? ape cara kot omputih ek..erm..mlsla nk google..

papepun, teruskan.. ;)

Ain Zulaikha said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

betul tu, aslkn berfesyen jaga batas..

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@Skype Crew : aha, awak ni kelakar la skype, neway thanks sebab baca entry enna wink wink >.<

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@Ain Zulaikha : yes! nak berfesyen boleh tapi jangan samp lupa diri :)