Awas! Blogger Haram


Assalamualaikum!
hi semua blogger yang HANDSOME, CANTIK, COMEL!
suka x kena puji?
suka kan, suka kan?
sila mengaku! haha :D

korang semua perasan tak yang BLOGGER HARAM ni ada dekat ngan korg?
korang perasan tak?
ape?
tak perasan!
isk!
kenapa tak perasan?


okay-okay!
meh enna bagitahu apa CHARACTERISTICS blogger haram nih
* dia akan tinggalkan jejak kat shout mix anda TANPA datang langsung ke blog anda
* kat FEEDJIT korang pula xder pun tanda-tanda dia datang
* TRAFFIC korang tak pernah meningkat even ramai gila datang singgah kat shoutmix anda

gila kan??

kalau korang ni jenis JUJUR, BAIK dan NAIVE macam enna
ceceh!
mesti korang takkan concern pasal benda-benda gini
siap reply lagi kat shoutmix dia semula
buat-buat mesra alam
sembang sana sembang sini
duk SIBUK-SIBUKKAN diri baca setiap entry baru dia
padahal org tuh tak datang pun kat blog kita
dia HACK shout mix kita jeh
huaaa!
ada plak orang camni kan?

therefore
ini adalah cara-cara CEMERLANG
untuk kita semua PREVENT blogger haram nih dari berleluasa
dan
ini khas untuk pengguna SHOUT MIX saja
untuk chat box dan segala macam jenis chat gadget yang lain
SORRY!
enna memang tak tahu :(



first step:
LOGIN shoutmix anda



2nd step :
pergi kat setting then select website lock



3rd step :
masukkan website url korang yang comel comel tuh
then jangan lupa SAVE plak tau!





till then,
good luck peeps!






credit to KAK HAS roxx!! :)

13 love bananas! nyuumyy:

Queen M said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

boley ke wat cam tuh?eh n nape sy x bley pon nk chat kt shoutbox awk?

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@QUEEN : sy shut shout mix jap, tapi skang dah boleh dah :)

Queen M said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

oh yeke..sumpah taktau boley wat mcm tuh..plek gak sbb mmg bkk ur blog from my dashboard..huu -___-"

haszuraidah ishak said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

enna, better jgn ada www tu..

skang ni shoutmix enna tak kuar..huhu..

Bukan Gadis Comel said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

shoutmix enna ada prob la. saya pon takleh masuk ni. dia kata macam ni.

Access not allowed. You can only use this shoutbox from owner's website.

The shoutbox identifed that you came from "http://enna-banana.blogspot.com/2010/10/awas-blogger-haram.html" which doesn't match the owner's website.

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@KAK HAS : dah tukar dah! tq tq sebab gtau :)

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@GADIS COMEL : dah boleh dah skang, tadi ada masalah teknikal..teheeee~

chentamiera said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

thanks 4 the info yunk..love it.. =) !!

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@MIERA : no prob honey!

AMER said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

perasan gak...tp biar jela..n klau dah suspek takyah visit die g..

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@AMER : isk! camne awak boleh perasan? terornya awak..ajar sy plisshh ^.^

Nur Azila Ismail said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

tq 4 the info :)

Enna Banana said...Best Blogger Tips[Baling Pisang Balik!]Best Blogger Templates

@AZILA : sama-sama :)